A A+ A++

Liście i łodyga ogórecznika przypominają w smaku i aromacie ogórka, stąd wzięła się jego nazwa. Ogórecznik ma piękne kwiaty, które będą ozdobą talerzy i dodadzą uroku każdej potrawie. W restauracjach często używa się go właśnie do dekoracji. Ponadto ogórecznik jest bogaty w witaminę C, potas, magnez. Wspomaga pracę nerek, a odwaru z tej rośliny używano kiedyś na problemy skórne i poparzenia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMZNK przypomina – pamiętaj o grobach bliskich!
Następny artykułNiwa zakończyła sezon zwycięstwem