A A+ A++

Oryginalny burger i belgijskie frytki pod chmurką? Sezon foodtruckowy czas zacząć! 18, 19 i 20 czerwca 2021 r. to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy kulinariów. W Pile pojawią się prawdziwi pasjonaci dobrej kuchni, którzy przez trzy dni będą karmić mieszkańców swoimi popisowymi daniami. Wiosenne, kulinarne świętowanie będzie miało miejsce na parkingu VIVO! Piła.

Foodtruckowy lifestyl cieszy się w Polsce niegasnącą popularnością. Po dłuższej przerwie food trucki wracają do polskich miast i miasteczek, by promować kulinaria i karmić mieszkańców daniami z różnych stron świata.

Długi weekend od 18-20 czerwca upłynie w Pile pod znakiem doskonałego jedzenia. Organizatorzy zlotu zapraszają do rodzinnego świętowania wiosny w ramach kultowego już zlotu.

Do Piły zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady.

Organizatorem zlotu jest największe w okolicy centrum handlowe VIVO! Piła i organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.

Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce.

Zlot odbędzie się na parkingu VIVO! Piła, przy ul. 14-ego Lutego 26. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEdukacja a rzeczywistość. KGHM dba o przyszłe kadry
Następny artykułSiła sprawcza generacji Z. “Żadne pokolenie dotychczas nie miało tak wielu narzędzi jak my”