A A+ A++

GIS wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Podczas kontroli w jednej partii pieprzu naturalnego mielonego wykryto obecność bakterii Salmonella.

Zagrożenie:

W próbkach określonej poniżej partii pieprzu naturalnego mielonego zbadanej w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella.

Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt – Pieprz naturalny – mielony, 100 g

Marka – ROL-TIM

Najlepiej spożyć przed: 15.04.2022

Kod kreskowy – 5 902900 005817

Producent – Z.P.H.U.”ROL-TIM” M. Tomczyk, Annolesie 5b, 42-110 Popów

Kraj pochodzenia – Wietnam

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Firma ROL-TIM podjęła decyzję o konieczności wycofania wskazanej partii produktu. Poinformowała swoich odbiorców o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania produktu w Polsce.

Zalecenia dla konsumentów:

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło: gis.gov.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOskarżał Komendę, zostanie wyrzucony z zawodu
Następny artykułPechowy kierowca