Prosty przepis na miękkie, świąteczne pierniczki. Podpowiadamy jak krok po kroku przyrządzić pyszne ciasteczka, których nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole.
Pierniczki to nieodzowny element świąt. Zapach tych ciasteczek, mandarynek i prawdziwej choinki to najbardziej charakterystyczne zapachy kojarzące się ze Świętami Bożego Narodzenia. Sekret idealnych pierników tkwi w szczegółach. Najlepiej upiec jest z dużym wyprzedzeniem (najpóźniej tydzień przed świętami), aby były miękkie i smaczne. Poniżej opublikowaliśmy sprawdzony przepis na te wigilijne słodkości.
Przepis na pierniczki
Składniki
250g
150g
100g
2 łyżki kakao
2 łyżki przyprawy do piekarnika
600g mąki
15g proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli
Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS