A A+ A++

Makaronowa sałatka z tuńczykiem


Składniki:

– puszka tuńczyka w sosie własnym
– 100 g ugotowanego makaronu (najlepiej w kształcie ryżu)
– 2 małe czerwone cebule
– 3 duże ogórki kiszone
– pół puszki kukurydzy
– pestki słonecznika
– sos: dwie łyżki jogurtu naturalnego + 2 łyżki majonezu
– przyprawy do smaku: sól, pieprz, czosnek, zioła

Wykonanie:

Tuńczyka odcedzić na sitku. Cebulę i ogórka pokroić w kostkę. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Tuńczyka, makaron, cebulę, ogórka, kukurydzę umieścić w misce. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przyprawy. Dodać do składników sałatki. Sałatkę udekorować pestkami słonecznika.

Smacznego!

(or)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSąd skonsolidował pozwy zbiorowe w USA przeciwko CD Projekt
Następny artykułMorawiecki: brakuje w Polsce silnego samorządu przedsiębiorców