A A+ A++

Nie samym mięsem żyje człowiek. Coraz częściej w codziennej diecie sięgamy po potrawy wegetariańskie i wegańskie. To nie tylko moda, lecz świadomy wybór.

Dieta wegetariańska zdobywa coraz większą popularność. Bezmięsny sposób żywienia znajduje szersze uznanie dzięki temu, iż właściwie zbilansowana dieta wegetariańska czy też wegańska może pozytywnie wpłynąć na stan zdrowia osób dorosłych. Wegetarianie rzadziej skarżą się na szereg przypadłości, jak np.: otyłość, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca czy schorzenia nerek.

Kilka lat temu postanowiliśmy wprowadzić do naszego menu dania wegańskie. Przygotowujemy je wedle najwyższych standardów, zaopatrując się u sprawdzonych dostawców. Zainteresowanie Klientów dietą bezmięsną stale rośnie – wyjaśnia Wojciech Zalewski, właściciel baru.

Zwolennicy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej w Barze Mlecznym „Wojtek” mają okazję do spróbowania takich dań jak: kotleciki brokułowe z orzechami włoskimi, kalafiorowe i z czarnej soczewicy z ryżem z olejem z pestek dyni i surówkami.

Więcej na temat Baru Mlecznego „Wojtek” i jego oferty dowiecie się na profilu facebook’owym

FB/barmlecznywojtek

Artykuł sponsorowany

Napisany dnia: 11.05.2021, 07:28

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMniej łóżek covidowych w Tomaszowskim Centrum Zdrowia
Następny artykułPiotr Wawrzyk o Krajowym Planie Odbudowy