A A+ A++

Pesto – właściwości odżywcze

Tradycyjne zielone pesto jest robione z zielonych liści, które zawierają błonnik wspomagający pracę narządów układu pokarmowego. Pesto robione ze świeżych ziół jest również cennym źródłem witaminy A oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Główny składnik zielonego pesto, bazylia, korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego i nerwowego. Natomiast suszone pomidory, baza czerwonego pesto, zawierają likopen, który chroni kobiety przed rakiem piersi, a mężczyzn przed rakiem prostaty.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAndrzej Piaseczny przedstawia teledysk i nagranie “Przedostatni”
Następny artykułAleż manipulacja. “Wyborcza” sugeruje, ze katolickie liceum wyrzuciło uczennice za obronę praw kobiet. Prawda jest jednak inna