A A+ A++

To pierwsza taka restauracja na świecie. Tony Fernandes, dyrektor generalny linii lotniczej AirAsia postanowił otworzyć ją w stolicy Malezji. Dania serwowane w lokalu mają być oparte na menu pokładowym i nawiązywać do lokalnej kuchni.

Lokal o nazwie Santan and T&CO powstał w centrum handlowym w Kuala Lumpur. 30 proc. restauracyjnego menu pochodzi z menu pokładowego AirAsia, które obejmuje m.in taki klasyk malezyjskiej kuchni, jak “Pak Nasser’s nasi lemak”, czyli potrawę z ryżu z przyprawą chili.

Reszta menu została opracowana przez zespół pięciu szefów kuchni i studentów sztuk kulinarnych. W ciągu roku firma zamierza otworzyć 5 kolejnych punktów sprzedaży pokładowego jedzenia, a w ciągu kolejnych pięciu ok.100 kolejnych lokali.

Tony Fernandes jest tak pewny sukcesu, że zamierza współpracować z franczyzobiorcami z różnych krajach. Jego największym marzeniem jest otworzenie takiej restauracji na Times Square w Nowym Jorku.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz też: Jastrzębska zachwyca się nową restauracją Mateusza Gesslera

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBoniek: Złota Piłka to wielkie g**no. Lewandowski powinien być w najlepszej dwójce
Następny artykułRoladki z wędzonym łososiem