A A+ A++

Próbowaliście kiedyś grillowanej wątróbki Zapewniamy, że tak przygotowana smakuje wybornie. Wyrazistości dodają jej czerwona cebula i kolendra. Przepis z bloga “Moniki smakołyki”.

  • 200 g wątróbki z indyka,
  • 2 cebule czerwone,
  • przyprawa grill do warzyw,
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • świeża kolendra,
  • mielona słodka papryka wędzona,
  • suszona chili świeżo mielona do smaku.
  • Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy z żyłek, odsączamy w ręcznik papierowy.
  • Cebulę kroimy w cienkie plastry i posypujemy przyprawą grill do warzyw. Do cebuli dodajemy wątróbkę, dolewamy sos sojowy, olej, doprawiamy chili i całość mieszamy.
  • Odstawiamy na ok. 15 min.
  • Tak przygotowaną wątróbkę (z powstałym sosem) przekładamy na podwójnie złożoną folię aluminiową, dodajemy świeżej kolendry i zamykamy folię jak sakiewkę. Grillujemy tak długo (zaglądamy), aż wątróbka będzie idealna tzn. taka, jak lubicie. Pod koniec grillowania rozchylamy folię, żeby odparował nadmiar powstałego sosu.
  • Wątróbkę przed podaniem posypujemy słodką papryką wędzoną, oraz dodajemy listki świeżej kolendry.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWkład własny – ile wynosi?
Następny artykułZłodziej zatracił się w zieleni