A A+ A++

Nietypowa sałatka z dodatkiem mielonego mięsa.  Warzywa i mięso układamy warstwowo, a poszczególne warstwy smarujemy sosem. Możemy ją wykorzystać do obiadu lub jako samodzielne danie z dodatkiem pieczywa.

REKLAMA


Warstwowa sałatka meksykańska

Składniki:

– 400 g mięsa mielonego
– czerwona cebula
– puszka czerwonej fasoli
– 3 pomidory
– puszka kukurydzy
– sałata lodowa
– ogórek
– sos: 4-5 łyżek majonezu + 3-4 łyżki jogurtu naturalnego + ulubione przyprawy
– przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso mielone smażymy na patelni z drobno posiekaną czerwoną cebulą, odrobiną oleju i ulubionymi przyprawami. Odstawiamy do przestygnięcia.

Sałatę rwiemy, pomidory i ogórka kroimy w kostkę. Na dno miski wykładamy sałatę lodową, następnie pomidora, kukurydzę, ogórki, mięso mielone. Po każdej warstwie powinna się znaleźć cienka warstwa sosu. Na samą górę wykładamy czerwoną fasolę. Odstawiam do schłodzenia do lodówki.

Smacznego!

(or) 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSenior wyrzucił “policjantom” 43 tys. zł przez okno
Następny artykułW dawnym ratuszu wyremontują dach. Chorzów szuka inwestora