Tego dnia zapominamy o zwyczajach żywieniowych, zarzucamy wszelkie diety czy kulinarne nawyki. Jeden dzień w roku, gdy – według niektórych – kalorie są dla nas łagodniejsze.
Na wszelki wypadek kalorii nie liczymy i oddajemy się przyjemności znajdowanej w zjadaniu pączków, faworków, chrustów i innych temu podobnych łakoci. Najwytrwalsi stali w długich kolejkach, bardziej utalentowani czy mający na to czas, wypiekali okrąglutkie pączusie w swoich kuchniach. Tłusty czwartek to świetny dzień dla cukierni – mówi nam Martin Ciurysek z „Family And Friends”? Zobacz nasze video.
Zjedzenie pączka – choćby jednego – w tłusty czwartek uzmysławia, że jego słodki smak przypomina nam, iż życie bywa gorzkie jak kawa…
Dariusz Nowakowski
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS