Na bydgoski Frymark przyjeżdża zawsze kilkudziesięciu producentów rękodzieła, biżuterii, zdrowej żywności, wędlin produkowanych w małych masarniach i napojów – także nalewek własnej roboty. Część z handlowców rozkłada swoje kramy w specjalnie przygotowanych stoiskach na placu przy Gdańskiej 10, przed Bydgoskim Centrum Finansowym. Inni sprzedają swoje wyroby we wnętrzu BCF.
Jak zawsze dużą popularnością cieszyły się domowe nalewki i wędliny oraz sery z małych wytwórni. Byli także chętni na biżuterię z drewna, filcu i srebra. Dla amatorów zdrowej żywności niedzielny Frymark jest zawsze najlepszą okazją do uzupełnienia zapasów.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS