A A+ A++

Pinsa romana to rodzaj podpłomyka – cienkiego ciasta wykonywanego z 3 rodzajów mąk, który można jeść solo lub z ulubionymi dodatkami. Choć może kojarzyć się z pizzą, to pinsa romana jest od niej skromniejsza, a zarazem zdecydowanie unikatowa. W oryginale pinsa jest ciastem na zakwasie, w wersji słynnego szefa kuchni, Marco Ghia, podpłomyk wykonujemy z użyciem drożdży.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKomendant zostaje, pozmieniali jej zastępców
Następny artykułChiny budują lotniskowce… i stocznie [KOMENTARZ]