A A+ A++

PRZEPIS na gołąbki z kaszą pęczak i grzybami

Składniki:

  • 200g kaszy pęczak (np. marki Halina)
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 1 garść suszonych grzybów namoczonych przez noc
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka natki pietruszki drobno posiekana
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 kapusta pekińska
  • 250ml przecieru pomidorowego
  • 250 ml bulionu lub wody
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • Kaszę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Grzyby drobno posiekać.
  • Rozgrzać masło na patelni i przesmażyć na niej cebulkę z grzybami i czosnkiem. Dodać do pęczaku i wymieszać z natką pietruszki, jajkiem, bułką tartą, majerankiem, sosem sojowym, solą i pieprzem.
  • Liście kapusty oddzielić i sparzyć we wrzątku aż będą miękkie. … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzy ktoś przypuszczał, że właśnie dziś przypada szereg ważnych rocznic?
Następny artykułPuck: zmarł śp. Józef Flejtuch.