PRZEPIS na sernik wiedeński z rodzynkami
Składniki:
- 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol 18%
- 10 jajek
- 25 dag masła extra Łaciate
- 2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki mąki krupczatki
- 1 budyń waniliowy
- 1 cukier waniliowy
- rodzynki
- skórka pomarańczowa przesmażona
- tłuszcz do wysmarowania blachy
- cukier puder do posypania
Przygotowanie
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Masło, cukier puder i cukier waniliowy ucieramy. W trakcie dodajemy po kolei żółtka. Gdy masa będzie jednolita, dokładamy stopniowo twaróg sernikowy cały czas mieszając. Następnie przesiewamy przez sitko mąkę i budyń, dodajemy je do masy. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z masą. Dorzucamy rodzynki i całość wylewamy na okrągłą formę. Wstawiamy do … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS