A A+ A++

PRZEPIS na sernik wiedeński z rodzynkami

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol 18%
  • 10 jajek
  • 25 dag masła extra Łaciate
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 cukier waniliowy
  • rodzynki
  • skórka pomarańczowa przesmażona 
  • tłuszcz do wysmarowania blachy
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Masło, cukier puder i cukier waniliowy ucieramy. W trakcie dodajemy po kolei żółtka. Gdy masa będzie jednolita, dokładamy stopniowo twaróg sernikowy cały czas mieszając. Następnie przesiewamy przez sitko mąkę i budyń, dodajemy je do masy. Białka ubijamy na sztywno. Łączymy z masą. Dorzucamy rodzynki i całość wylewamy na okrągłą formę. Wstawiamy do … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKonsument nie nadąża za rynkami
Następny artykułTragiczny pożar drewnianego domu