A A+ A++

Przygotowywane przez uczniów Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących potrawy wigilijne to już tradycja. Każdego roku, tuż przed Świętami Bożego Narodzenia młodzież aranżuje stół i prezentuje swoje pomysły na takie dania jak barszcz czerwony, kapustę z grochem, czy makowiec.

Suto zastawiony stół wystawiony jest w holu szkoły, by każdy mógł podziwiać prace uczniów techniku gastronomicznego. Tym razem sytuacja pandemiczna wymusiła wprowadzenie zmian. Jako, że młodzież pracuje zdalnie, nie było możliwości przygotowania świątecznych potraw, ale uczniowie znaleźli na to sposób

W zamian przygotowali prezentację multimedialną, na której zawarto przepisy, z jakich dania może wykonać każdy z nas. Warto się zainspirować, zwłaszcza, że jest jeszcze czas na przygotowanie dań. Cała prezentację mogą Państwo zobaczyć pod tym artykułem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWilki miały atakować psy w gminie Tyrawa Wołoska. RDOŚ udzielił zgody na płoszenie drapieżników
Następny artykułLęk przed opinią sąsiadów i władzą proboszcza. Co czuje starsze pokolenie, gdy młodzi odchodzą z Kościoła?