Mięso z kurczaka kroimy na większe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i bazylią. Mięso podsmażamy na rumiano na patelni z łyżką oleju i odkładamy.
Kroimy pieczarki w plasterki. Podsmażamy na patelni z łyżką oleju. Przyprawiamy solą. Dodajemy kalafiora podzielonego na małe różyczki, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory suszone pokrojone na mniejsze kawałki oraz groszek i fasolkę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem kilka minut.
Śmietanę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem, dodajemy curry i kurkumę i wlewamy do warzyw. Dodajemy kurczaka i jeszcze wszystko razem dusimy 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby możemy dodać odrobinkę wody, aby sos był bardziej rzadki lub odparować na większym ogniu przez kilka minut, gdyby był zbyt gęsty – to już jak lubicie.
Posypujemy koperkiem. Mięso podajemy z ryżem pełnoziarnistym lub makaronem.
Taka mała rada dla osób z insulinoopornością czy pcos – ugotujcie makaron lub ryż wieczorem i schłodźcie go przez noc w lodówce, podgrzejcie przed podaniem. Taki schłodzony ryż lub makaron będzie dla nas lepszy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS