A A+ A++

Mięso z kurczaka kroimy na większe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i bazylią. Mięso podsmażamy na rumiano na patelni z łyżką oleju i odkładamy.

Kroimy pieczarki w plasterki. Podsmażamy na patelni z łyżką oleju. Przyprawiamy solą. Dodajemy kalafiora podzielonego na małe różyczki, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory suszone pokrojone na mniejsze kawałki oraz groszek i fasolkę. Podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem kilka minut.

Śmietanę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem, dodajemy curry i kurkumę i wlewamy do warzyw. Dodajemy kurczaka i jeszcze wszystko razem dusimy 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby możemy dodać odrobinkę wody, aby sos był bardziej rzadki lub odparować na większym ogniu przez kilka minut, gdyby był zbyt gęsty – to już jak lubicie.

Posypujemy koperkiem. Mięso podajemy z ryżem pełnoziarnistym lub makaronem.

Taka mała rada dla osób z insulinoopornością czy pcos – ugotujcie makaron lub ryż wieczorem i schłodźcie go przez noc w lodówce, podgrzejcie przed podaniem. Taki schłodzony ryż lub makaron będzie dla nas lepszy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKradł, bo miał ciężką sytuację życiową
Następny artykułMarszałek województwa dolnośląskiego o samorządach: to esencja demokracji