A A+ A++

To jeden z najlepszych dodatków do świątecznych ciast. Świetnie sprawdzi się w keksach, makowcach i sernikach. Kandyzowaną skórkę z cytrusów bez trudu kupimy w sklepie jednak najpyszniejsza jest ta domowa.

Najlepiej użyć organicznych niewoskowanych pomarańczy. Owoce warto przed zakupem… powąchać. Najlepiej wybierać te, które mają intensywny aromat.

Składniki

  • Skórki z 6 pomarańczy
  • 2 szklanki cukru
  • Woda

Pomarańcze powinny być dobrze wymyte i wyszorowane, skórka obrana cienko, bez nadmiaru białej warstwy od wewnętrznej strony. Skórkę kroimy w kostkę lub w cienkie paseczki. Umieszczamy w rondelku z cukrem i kilkoma łyżkami wody. Smażymy na małym ogniu ok. 45 minut, mieszając i w razie potrzeby podlewając wodą, by skórki nie przywarły. Po wystudzeniu przekładamy do słoika.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​Azjatyckie biedronki ninja atakują
Następny artykułNTC: Wspólnie przeciwko przemocy – i stereotypom, które jej sprzyjają