Magda Gessler od lat zmienia lokale w całym kraju, prowadząc przy tym szereg własnych cukierni i restauracji. Jedną z najbardziej znanych jest “U Fukiera”, która od lat zdobywa rekomendacje prestiżowego “Przewodnika Michelin”.
Wysoka jakość serwowanych dań i renoma przekładają się oczywiście na ceny w menu. Dość powiedzieć, że za talerz zupy trzeba u Magdy zapłacić 27-34 zł. Doliczając do tego obowiązkowe 10 proc. za obsługę.
W grudniu “U Fukiera” ruszyła wyjątkowa promocja, o której Magda Gessler poinformowała w mediach społecznościowych. “Wspieramy seniorów. Od poniedziałku do piątku zajrzyjcie do magicznego okienka ‘U Fukiera’ na Rynku Starego Miasta… Czeka was gorąca i smakowita zupa” – napisała gwiazda “Kuchennych rewolucji”.
Co najważniejsze, za talerz zupy osoby 60+ zapłacą tylko symboliczną złotówkę. To nie lada promocja, bo normalnie za barszcz czerwony trzeba tam zapłacić 29 zł, a za popisową Soliankę Magdy, zakwaszoną sokiem z ogórków – 34 zł.
W dobie pandemii koronawirusa “U Fukiera” sprzedaje też dania na wynos, choć przeciętnie zarabiający Polak raczej nie skorzysta z tej oferty. Dość powiedzieć, że za słoik zupy (0,9 l) z restauracji Magdy Gessler trzeba zapłacić 45-50 zł.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS