18-11-2020 (11:27)
Pstrąg to smaczna i wartościowa ryba. Doskonale smakuje pieczona w folii z dodatkiem aromatycznych przypraw i odrobiną soku z cytryny. Do tego pieczone ziemniaczki, surówka i pyszny obiad gotowy.
3.5
(6 głosów)
123RF
Składniki
- 2 sprawione pstrągi
- 2 łyżki przyprawy do ryb
- pół cytryny
- 2 łyżki oleju
Przepis
- Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Delikatnie natrzeć przyprawą. Skropić sokiem z połowy cytryny.Odstawić do lodówki na pół godziny.
- Schłodzonego pstrąga skropić olejem,zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku ok. 20 minut.
- Podawać z masłem,z cząstkami cytryny oraz ziemniakami z wody.
- Doskonałym dodatkiem do pieczonego pstrąga jest twarożek homogenizowany z drobno pokrojonymi ogórkami,doprawiony solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik maja55523
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Pstrąg pieczony w folii. Wyśmienity sposób na rybę
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Pomidory faszerowane mięsem mielonym
-
Racuchy z jabłkami i peperonata z oliwkami
-
Sałatka z ryżem, wędzonym kurczakiem i ananasem
-
Paluchy drożdżowe. Przepyszny dodatek do kremowych zup
-
Naleśniki z kaszą gryczaną, twarogiem i szpinakiem
-
Zupa włoska w chlebku
Zobacz więcej: Wigilia
-
Moczka – aromatyczna świąteczna zupa piernikowa
-
Zielone uszka do wigilijnego barszczu
-
Karkówka z francuską musztardą i sosem tzatziki
-
Śledzie w sosie miodowo-pomidorowym
-
Karp w sosie cebulowym
-
Świąteczne grzybki
-
Orientalny sposób na pstrąga. Pyszna ryba prosto z patelni
-
Szpinakowa rolada z łososiem. Wytrawny zawijaniec w prosty sposób
-
Sandacz z patelni. Pyszna ryba z kaszą gryczaną i buraczkami
-
Halibut pieczony z cytryną i koperkiem. Poczuj się jak nad morzem
-
Śledzie marynowane w aromatycznym sosie
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Faszerowany karp Ewy Wachowicz. Król świątecznego stołu
-
Domowa pieczona kiełbasa. Lepsza od sklepowych wyrobów
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
Zobacz więcej: Pstrąg
-
Sałatka z wędzonym pstrągiem. Szybka i prosta
-
Pstrąg pieczony z masłem ziołowym
-
Sałatka z rukolą i pstrągiem. Przepis Ewy Wachowicz
-
Grillowany pstrąg
-
Ryba na piątek: pstrąg pieczony z koperkiem i figami
-
Orientalny sposób na pstrąga. Pyszna ryba prosto z patelni
Zobacz więcej: Cytryna
-
Nalewka z kwiatów dzikiego bzu. Jak ją przygotować?
-
Jak zrobić lemoniadę? Najprotszy przepis z trzech składników
-
Domowy napój izotoniczny. Jak go zrobić?
-
Ciasto cytrynowe. Aromatyczne, wilgotne, pyszne
-
Płatki róży ucierane z cukrem. Aromatyczna konfitura
-
Domowy syrop daktylowy. Naturalna słodycz
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS