oprac. Katarzyna Gileta
12-11-2020 (10:50)
Sezon na gruszki w pełni, mamy więc dla was sprawdzony przepis na owoce marynowane w octowej zalewie. Tak przygotowane będą doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs. Nie może ich zabraknąć w domowej spiżarni.
Oceń jako pierwszy:
123RF
Składniki
- 1,5 kg twardych gruszek
- 3 szklanki wody
- 1 szklanka octu 10 proc.
- 1 szklanka cukru
- kilka goździków
- laska cynamonu
Przepis
- Gruszki umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
- Z wody, octu, cukru i przypraw na wolnym ogniu zagotować zalewę i powoli wkładać do niej owoce.
- Gotować je na bardzo wolnym ogniu przez około godzinę.
- Przełożyć gorące owoce z zalewą do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Gruszki marynowane w occie. Jak je zrobić?
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym
-
Szczaw siekany w słoikach
-
Domowy przecier pomidorowy. Jak go zrobić?
-
Ogórki do słoików na zimę w zalewie curry. Jak je zrobić?
-
Jak przygotować sok z wiśni? Nie potrzebujesz sokownika
-
Dodaj jeden składnik do ogórków małosolnych. Będą jeszcze smaczniejsze
-
Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Galareta z kurczakiem i suszoną śliwką. Delikatna i pełna smaku
-
Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa
-
Domowe łazanki
Zobacz więcej: Gruszki
-
Tarta z gruszkami
-
Zupa z jabłek i gruszek. Specjał Ewy Wachowicz
-
Ewa Wachowicz – Zupa z jabłek i gruszek
-
Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami. Bez mąki i cukru
-
Tarta tatin z gruszkami. Wymarzony deser na jesień
Zobacz więcej: Cynamon
-
Masala chai, czyli herbata po indyjsku
-
Palmiery cynamonowe. Ekspresowe słodkości
-
Pierś gęsi duszona w cydrze. Smakuje nie tylko od święta
-
Jabłkowe róże z ciasta francuskiego. Szybki deser z sezonowymi owocami
-
Tarta tatin z gruszkami. Wymarzony deser na jesień
-
Domowej roboty gorzka czekolada. Kuchnia z tysiąca i jednej nocy
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS