A A+ A++
  • W misce wymieszaj jogurt z jajkami i cukrem na jednolitą masę, używając rózgi lub miksera.
  • Dodaj rozgniecionego widelcem na miazgę banana (jeśli używasz).
  • Do drugiej miski przesiej mąkę i dodaj do niej proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon.
  • Przesyp do miski z mokrymi składnikami i dokładnie wyrób, by nie było w cieście grudek mąki.
  • Odstaw ciasto na 10-15 minut.
  • Rozgrzej patelnię i namoczonym w oleju ręczniku kuchennym przetrzyj jej powierzchnię.
  • Nakładaj porcje ciasta (będzie rzadkie) łyżką stołową, zachowując odstępy pomiędzy plackami.
  • Gdy urosną, przewróć każdy placek na drugą stronę i smaż, aż się zrumieni.

Podawaj na ciepło ze świeżymi owocami, miodem, syropem klonowym lub dżemem.
Możesz też przygotować wersję z jabłkami, przypominającą klasyczne racuchy. Wówczas do gotowego ciasta wkrój 1 jabłko pokrojone na niewielkie kawałki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMiasto Sanok pozyskało 52 miliony na budowę mostu 
Następny artykułDo walki z koronawirusem staje Uniwersytet Śląski. Chorowałeś na COVID? Podejrzewasz, że przeszedłeś infekcję koronawirusem bezobjawowo? Skontaktuj się.