- W misce wymieszaj jogurt z jajkami i cukrem na jednolitą masę, używając rózgi lub miksera.
- Dodaj rozgniecionego widelcem na miazgę banana (jeśli używasz).
- Do drugiej miski przesiej mąkę i dodaj do niej proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon.
- Przesyp do miski z mokrymi składnikami i dokładnie wyrób, by nie było w cieście grudek mąki.
- Odstaw ciasto na 10-15 minut.
- Rozgrzej patelnię i namoczonym w oleju ręczniku kuchennym przetrzyj jej powierzchnię.
- Nakładaj porcje ciasta (będzie rzadkie) łyżką stołową, zachowując odstępy pomiędzy plackami.
- Gdy urosną, przewróć każdy placek na drugą stronę i smaż, aż się zrumieni.
Podawaj na ciepło ze świeżymi owocami, miodem, syropem klonowym lub dżemem.
Możesz też przygotować wersję z jabłkami, przypominającą klasyczne racuchy. Wówczas do gotowego ciasta wkrój 1 jabłko pokrojone na niewielkie kawałki.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS