A A+ A++

Mięso i cebulę zmielić w maszynce na sitku o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać przyprawy, jajko, posiekaną natkę i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Uformować małe kuleczki (aby mięso nie przywierało do rąk, moczyć dłonie w zimnej wodzie), następnie obtoczyć mięsne kulki w mące i umieścić w formie żaroodpornej. Pomidory wraz z papryczką i koncentratem rozdrobnić w blenderze, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Sosem zalać klopsiki. Piec w nagrzanym do 180 st piekarniku przez 40 minut.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMiędlar oskarża policję o odpalenie rac podczas marszu narodowców
Następny artykułGoogle zbiera dane medyczne Amerykanów