Pałki z kurczaka zalać 2,5 l zimnej wody, dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy i gotować ok. 30 minut. W tym czasie warzywa umyć i pokroić, dodać do gotującego się mięsa. W tym momencie wsypać również zieloną soczewicę. Zupę mieszać co jakiś czas. Kiedy soczewica jest już prawie miękka, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zanim ugotują się ziemniaki, obrać cebulę i czosnek, posiekać i podsmażyć je na złoto na oleju. Dodać cebulę z czosnkiem do zupy. Kiedy ziemniaki są już miękkie, dodać przecier pomidorowy, kurkumę pieprz oraz ostrą paprykę. Podawać gorącą z pajdą chleba.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS