Katarzyna Kwella
29-10-2020 (12:05)
Rozgrzewająca zupa z soczewicą i mlekiem kokosowym to doskonała propozycja na chłodne jesienne popołudnie. Zupa jest niezwykle aromatyczna i sycąca. Przepis z bloga “Kwelka gotuje”.
5.0
(1 głos)
Składniki
- 1 puszka mleka kokosowego
- 0,5 szklanki soczewicy czerwonej
- 1 cukinia
- 2 puszki pomidorów
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 cm startego imbiru
- sól, pieprz
- 0,5 łyżeczki curry
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- szczypta czerwonej czubricy
Przepis
- Cebulę, marchewki i cukinię drobno pokrój. Podsmaż je na oleju kokosowym doprawiając solą, pieprzem, imbirem i czubricą.
- Wsyp soczewicę i wlej tyle wody, aby przykryła warzywa.
- Gotuj ok. 10 min. Dodaj pomidory i mleko kokosowe oraz curry i kurkumę.
- Gotuj kolejne 10 min.
- Zupę dopraw do smaku. Podawaj posypaną natką pietruszki, kolendrą lub sezamem.
Rozgrzewająca zupa z soczewicy. Jak ją zrobić?
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Flaczki z boczniakow
-
Kalafior smażony w mące z ciecierzycy
-
Pomidorowo-bazyliowe serniczki z cukinią
-
Żytnie muszle z nadzieniem z pieczonej dyni i papryki z ricottą i szałwią
-
Wytrawne syrniki i kwaśna śmietana
-
Marynowany bakłażan. Aromatyczna przekąska
Zobacz więcej: Zupy
-
Zupa gulaszowa, czyli tradycyjne węgierskie danie
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Zupa jarzynowa z 1910 roku. Najlepsza na zimowe chłody
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Zupa z zielonej soczewicy
-
Wyśmienity kapuśniak z młodej kapusty z mięciutkimi pulpetami
-
Chinkali z mięsem wieprzowym. Smak Gruzji
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Galareta z kurczakiem i suszoną śliwką. Delikatna i pełna smaku
-
Pielmieni według receptury z 1855 roku. Smak dzieciństwa
-
Domowe łazanki
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
Zobacz więcej: Cukinia
-
Sałatka z kuskusem i cukinią. Możesz spakować do pracy
-
Zapiekanka z cukinii, suszonych pomidorów i czerstwego pieczywa
-
Krem z cukinii z bryndzą. Przepyszna zupa z sezonowych składników
-
Zapiekanka z cukinii. Smaczna, szybka i lekka
-
Spaghetti z cukinią. Pomysł na jesienny obiad w 15 minut
-
Makaron z cukinii z sosem pomidorowym. Nie pójdzie w boczki
-
Zapiekane ravioli. Obiad we włoskim stylu
-
Krem z pieczonych pomidorów z czosnkiem i karmelizowaną cebulą
-
Pomidorowo-bazyliowe serniczki z cukinią
-
Sos paprykowo-pomidorowy z pietruszką
-
Sos pomidorowy do pizzy
-
Domowy przecier pomidorowy. Jak go zrobić?
-
Spaghetti cukiniowe z sosem pomidorowo-soczewicowym
-
Wegetariański talerz z sosem musztardowo-miodowym. Pycha!
-
Mercimek köftesi. Tureckie klopsiki z soczewicy i kaszy bulgur
-
Mielone kule w delikatnym curry z soczewicą
-
Soczewica z pomidorami. Gulasz z hiszpańskim akcentem
-
Zupa pomidorowa z soczewicą. Syci na długo
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS