Paulina Michalak
wczoraj (12:57)
Paulina, autorka bloga “zGotowana Paula”, proponuje iście sezonowy obiad. Kremowe risotto z grzybami leśnymi.paulina użyła grzybów suszonych, ale równie dobrze możemy wykorzystać świeże. Smacznego!
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- garść suszonych grzybów (wcześniej namoczyć)
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 szklanka ryżu do risotto (np. Arborio)
- natka pietruszka
- 2 łyżki masła
- bulion lub woda po moczeniu grzybów
Przepis
- Cebulę i czosnek podsmażyć w rondlu na maśle. Grzyby pokroić w paski, dodać do cebuli i smażyć razem.
- Następnie dodać ryż, smażyć, aż się ziarenka staną się szkliste. Partiami wlewać wodę lub bulion do momentu, aż ryż będzie miękki i powstanie gesty sos. Na końcu doprawić solą i pieprzem i podawać z natką pietruszki.
Risotto z grzybami leśnymi. Pachnie tak, że trudno się oprzeć
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Wołowina z makaronem, mun, pędami bambusa na ostro, z nutą imbiru (danie z woka) – Przepis
-
Zapiekanka makaronowa z warzywami i szynką. Szybkie cudo z piekarnika
-
Spaghetti z cukinią. Pomysł na jesienny obiad w 15 minut
-
Pizza na kapuścianym spodzie. Nie pójdzie w boczki
-
Domowa pizza z szarpaną wieprzowiną. Smakuje nieziemsko
-
Zapiekane ravioli. Obiad we włoskim stylu
Zobacz więcej: Obiad
-
Gołąbki wegetariańskie według receptury z 1910 roku
-
Pierogi z jagnięciną. Farsz, który zaskoczy cię smakiem
-
Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą
-
Danie Główne: pierogi z morelami
-
Pierogi z bobem i czereśniami. Przełam klasykę!
-
Chrupiąca pita z kurczakiem, bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem. Przepis Tomasza Jakubiaka
Zobacz więcej: Risotto
-
Risotto z całego kalafiora. Wykorzystasz nawet głąb
-
Cytrynowe risotto z krewetkami
-
Warzywne risotto po meksykańsku
-
Kremowe risotto z dynią. Jesienne danie we włoskim stylu
-
Risotto pieczarkowe z polędwiczkami na zielono
-
Makaronowe muszle z pieczarkami
-
Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią
-
Paella z kurczakiem
-
Naleśniki cytrynowo-kokosowe bez cukru
-
Prosty łosoś na chipsach z ziemniaka
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
Zobacz więcej: Grzyby
-
Zupa grzybowa z puree z kalafiora. Kremowa i aromatyczna
-
Wigilijna zupa grzybowa. Najprostszy przepis
-
Grzybowy proszek bez chemii i konserwantów. Wyjątkowy przysmak do spiżarni
-
Zupa grzybowa Ewy Wachowicz. Podaj zamiast barszczu
-
Rolada z indyka faszerowana grzybami i śliwką
-
Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym
Zobacz więcej: Ryż
-
Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki
-
Ryżowe placuszki w chrupiącej panierce. Doskonałe na śniadanie
-
Kuleczki ryżowe. Świetny dodatek do obiadu
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Kremowe risotto z dynią. Jesienne danie we włoskim stylu
-
Potrawka z młodego chlebowca
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS