Sałatka z zupek chińskich to świetny pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Jest tania, szybka i nieskomplikowana. Do jej przygotowania używamy samego makaronu, jednak jeśli ktoś lubi, może również wykorzystać przyprawy z zupek chińskich, wówczas sałatka będzie miała nieco ostrzejszy smak. Makaron z zupek możemy zastąpić makaronem ryżowym typu nitki. Natomiast zamiast piersi kurczaka warto użyć szynki konserwowej. Jak przygotować sałatkę?
1. Makaron z zupek chińskich wyjmij z opakowania, pokrusz i przełóż do miseczki. Zalej ok. 500 wrzącej ml wody, wymieszaj, przykryj i odstaw na 3-4 minuty. Po tym czasie makaron powinien być już miękki. w razie potrzeby odcedź go z nadmiaru wody.
2. Ogórki i paprykę pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz z zalewy.
3. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką. Usmaż na złoty kolor.
4. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj majonez, a w razie potrzeby dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Tabbouleh – libańska sałatka z kaszą bulgur
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS