A A+ A++

PRZEPIS na tabbouleh z Violife Greek White

Składniki:

  • 1 opakowanie Violife Greek White blok, pokrojonego w kostkę
  • 1 ogórek, pokrojony w kostkę
  • 1 szklanka kaszy bulgur
  • 1 szklanka pomidorów, posiekanych i bez pestek
  • 2 duże cebule dymki, posiekane
  • 2 łyżki posiekanej, świeżej mięty
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • ½ szklanki posiekanej, świeżej, natki pietruszki
  • ½ szklanki posiekanej kolendry
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku

Przygotowanie

W małej miseczce wymieszaj trzepaczką oliwę i sok z cytryny; odłóż na bok.

Wsyp kaszę bulgur do dużej miski. Wymieszaj z 1 szklanką wrzącej wody. Odstaw na około 15 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie wodę.

Wymieszaj z pomidorami, ogórkiem, natką pietruszki, kolendrą, cebulą dymką i miętą. D … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBezpieczny pieszy. Przechodniu włącz czujność
Następny artykułPijana matka jeździła samochodem z 1,5-rocznym dzieckiem