A A+ A++

Rozpoczęcie prowadzenia własnej pizzerii wiąże się z wieloma potencjalnymi wydatkami, inwestycjami, podejmowaniem biznesowych decyzji, ale także szeregiem korzyści, które płyną z miłości do kuchni słonecznej Italii.

Mając na uwadze to, jak wiele osób pała miłością do kuchni włoskiej i jak duża konkurencja w tym zakresie istnieje na rynku, warto sprawić, by serwowane w Twojej kuchni dania były wyjątkowe i najlepszej jakości. Jak to osiągnąć?

Przede wszystkim  należy zadbać o odpowiednią jakość produktów. Pamiętaj, że nie wystarczy zapełnić brzuchów swoich gości do syta, by zyskać ich aprobatę. W dzisiejszych czasach miłośnicy włoskiej kuchni – pysznych makaronów, past, pizz – są bardzo wymagający. I dobrze! Takie podejście sprawia, że restauratorzy i szefowie kuchni dwoją się i troją, by sprostać wymaganiom i podawać jak najlepsze dania. Warto zadbać więc o jakość produktów wykorzystywanych w kuchni. Zawsze wybieraj produkty, co do których pochodzenia nie masz wątpliwości. Zadbaj o to, by wszelkiego rodzaju sery, oliwy, oliwki były jak najbardziej naturalne – bez zbędnych polepszaczy smaku, konserwantów. Miej zawsze świeże warzywa, doskonałe przyprawy, które wydobędą z dań jeszcze więcej smaku.

Prócz dbałości o  jakość ferowanych produktów, zadbaj również o właściwe wyposażenie kuchni. Mowa nie tylko o odpowiednich – bezpiecznych, nierdzewnych blatach roboczych, nie tylko o lodówkach, zmywarkach czy miejscu do przechowywania, ale także o sprzętach, które pomogą Ci zadbać o szybkie, bezpieczne przygotowanie ulubionego włoskiego dania – pizzy. Aby zrobić najlepszą pizzę potrzebny jest, bez wątpienia, piec do pizzy, pomocna może okazać się wałkownica do ciasta, ale także warto pomyśleć o stole chłodniczym do profesjonalnych pizzerii. Stół chłodniczy to nie żaden wymysł, ale obowiązkowe wyposażenie każdej pizzerii, które pozwoli przechowywać bezpiecznie składniki, które kładziesz na pizzę.

Stół chłodniczy do pizzy to profesjonalny sposób na przygotowanie pizzy. Zanim pizza trafi do pieca potrzebne jest kilka chwil, by uzupełnić ciasto w stosowne dodatki: sos pomidorowy, świeże warzywa, wędliny, kiełbasa czy grzyby powinny być przechowywane w odpowiedniej temperaturze, aby mogły pozostać świeże i zdatne do spożycia przez kilka godzin lub cały dzień pracy. Stół chłodniczy do pizzy jest urządzeniem, które przypomina klasyczny blat z szafkami,w niektórych wersjach spotkasz dodatkowo specjalną nadstawkę – wnętrze stołu jest chłodzone agregatem, dlatego możesz mieć pewność, że wszelkie dodatki do pizzy czy zapiekanek są przechowywane w bezpieczny sposób. Stół chłodniczy w swoim blacie ma wbudowane specjalne pojemniki, które służą do segregowania i przechowania warzywnych, mięsnych, rybnych dodatków.

Podczas zakupu wyposażenia zadbaj o to, aby sprzęty, które trafią do Twojej restauracyjnej kuchni pochodziły z renomowanych firmy, były solidne, sprawdzone – takie modele znajdziesz na stronie gastroprodukt.pl. Znajdziesz modele z nadstawkami – które możesz śmiało wyeksponować i stworzyć klientom atrakcję polegającą na tworzeniu pizzy od A do Z na ich oczach, a także bez nadstawek. Możesz wybrać modele z dłuższym i krótszym blatem, mniejsze lub większe – w zależności od wymiarów Twojego lokalu. Stwórz pizzerię na miarę własnych potrzeb i miarę zadowolenia klientów!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAdamczyk: Na żadnej z polskich budów nie zanotowano ogniska koronawirusa
Następny artykułKiedy mama nie każe nosić maseczki