Smak dyniowo-korzenny fenomenalnie smakuje szczególnie jesienią, gdy za oknem panuje wieczna słota i smutna pogoda. Pumpkin spice latte idealnie rozgrzeje podczas tych ponurych dni, a przy okazji zapewni niesamowity oraz nieprawdopodobny pomysł na połączenie smaków. Jak zrobić ciasto pumpkin spice latte? Odpowiedź czeka poniżej.
Dla wielu osób napój pumpkin spice latte przywołuje na myśl jesień i wszystko, co z nią związane. Tym razem postaw na smakołyk w formie ciasta, który zachwyci delikatnością oraz smakiem. Wraz z rozpoczęciem się sezonu jesienno-zimowego kawa dyniowa pojawia się w bardzo popularnej sieci kawiarni, która słynie z sezonowych napojów tego typu. Jeśli lubisz takie połączenia, skorzystaj z poniższego przepisu na ciasto inspirowane pumpkin spice latte, aby zatrzymać na dłużej rozgrzewający aromat jesieni.
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, a następnie natłuść i posyp mąką formę do pieczenia.
2. Na małym ogniu postaw rondel, w którym roztopisz masło. Dodaj czekoladę, wanilię i cukier – wszystko dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się rozpuszczą.
3. Zdejmij z ognia, przelej mieszankę do dużej miski i pozostaw do ostygnięcia.
4. Następnie dodaj maślankę i wymieszaj. Wbij jajka, dodaj purée i ponownie wymieszaj.
5. Przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę i sól – dodaj wszystko do masy.
6. Przelej do foremki i wstaw do piekarnika.
7. Piecz około 45 minut.
1. Ubij masło mikserem, aż będzie puszyste.
2. Dodaj serek i dalej miksuj przez 1-2 minuty.
3. Dodaj purée, cukier i przyprawy – całość ucieraj przez kolejne kilka minut.
4. Schładzaj polewę w lodówce do 20 minut, zanim rozlejesz ją po cieście.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS