A A+ A++

Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy mikserem, dodajemy cukier, następnie stopniowo żółtka. Mąkę ( 2 ½ szk.) mieszamy z proszkiem do pieczenia i na przemian z wodą oraz olejem. Dodajemy do masy jajecznej, ciągle miksujemy.

Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao, a do drugiej ½ szk. mąki pszennej. Przygotowujemy tortownice 24 cm x 24 cm i nakładamy ciasto łyżką – na przemian raz białą masę, raz czarną, utykamy wiśnie. Pieczemy w piekarniku 35 minut w 180 st. C.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułProgram stypendialny ART GrECo
Następny artykułStanisław Karczewski: Rezygnuję z funkcji wicemarszałka Senatu