Przygotować długą foremkę (na szerokość 2 herbatników ustawionych pionowo obok siebie). Wyłożyć folią spożywczą boki i dno.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem, dodać serek oraz kakao. Razem zmiksować na gładką masę. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Na dno formy wyłożyć cienką warstwę masy, wyrównać.
Herbatniki posmarować kremem i ustawiać pionowo, 2 obok siebie. Smarować kolejne (1 łyżka masy na herbatnik) i dociskać do poprzednich. Zostawić trochę masy, aby posmarować górę ciasta. Posmarować górę, wygładzić.
Ciasto przełożyć na godzinę lodówki. Wyjąć, nakryć ciasto długą tacką i odwrócić. Zdjąć delikatnie folię, wygładzić boki ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przełożyć do woreczka foliowego, odciąć róg i polać górę ciasta, robiąc fantazyjne kreski, wzorki, kratkę itp. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Na porcje ciasto kroić po skosie.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS