A A+ A++

Jajko wbić do miski i rozmącić, dodać ziemniaki i żółty ser, ciągle mieszać dolewając mleko i wsypując mąkę – powinna powstać gęsta masa. Należy pamiętać, że podstawą udanych gofrów jest dobra gofrownica, najlepiej o mocy powyżej 1000 W. 2 łyżki masy wyłożyć na mocno rozgrzaną i naoliwioną, gofrownicę. Zamknąć i piec około 7-10 min., nie otwierać wcześniej.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Pieczarki umyć, przekroić na pół, dodać do cebulki i razem smażyć. Następnie wymieszać obie śmietany, wodę i mąkę i wlać do pieczarek. Smażyć do uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGalerie handlowe i hotele otwarte od 4 maja
Następny artykułBombardowanie i minowanie. Ćwiczenia Floty Bałtyckiej