Jajko wbić do miski i rozmącić, dodać ziemniaki i żółty ser, ciągle mieszać dolewając mleko i wsypując mąkę – powinna powstać gęsta masa. Należy pamiętać, że podstawą udanych gofrów jest dobra gofrownica, najlepiej o mocy powyżej 1000 W. 2 łyżki masy wyłożyć na mocno rozgrzaną i naoliwioną, gofrownicę. Zamknąć i piec około 7-10 min., nie otwierać wcześniej.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Pieczarki umyć, przekroić na pół, dodać do cebulki i razem smażyć. Następnie wymieszać obie śmietany, wodę i mąkę i wlać do pieczarek. Smażyć do uzyskania konsystencji sosu. Na końcu doprawić.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS