Mięso posypujemy przyprawą gyros i odstawiamy na min. 30 minut do lodówki. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy partiami mięso, ma się tylko zarumienić. Odkładamy do miski.
Na tej samej patelni zeszklić cebulę i czosnek, następnie dokładamy pozostałe warzywa. Chwilę dusimy, dodajemy mięso, posypujemy łyżką mąki. Całość zalewamy wodą i chwilę dusimy. Na koniec dodajemy śmietankę, mieszamy, ale nie gotujemy. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, warstwę sosu i 2/3 sera, tak na zmianę. Posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w 180 stopni przez 20 minut. Gotowe.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS