A A+ A++

Z podanych składników przygotować ciasto. Odstawić na około 15 minut.

Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić na pół. Ser pokroić w słupki o długości parówki, po dwa kawałki na każdą parówkę.

Naleśniki smażymy na lekko złoty kolor. Starajmy się smażyć jak najcieńsze placki. Odkładamy na talerz. Następnie układamy pojedynczo na desce, na środek każdego kładziemy parówkę, z dwóch stron parówki po kawałku sera. Składamy brzegi, bok prawy i lewy do środka. Następnie zawijamy od góry do dołu. Układamy zwinięciem do dołu.

Jajko roztrzepujemy na głębokim talerzu, na drugi wsypujemy bułką tartą. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy naleśnik panierujemy dokładnie w jajku, bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe. Podajemy z barszczykiem lub z ulubionymi sosami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRząd po stronie krwiopijców
Następny artykułAgencja marketingowa z nową identyfikacją wizualną