W końcu mamy czas, aby przygotować cukiernicze dzieła sztuki. Ucieszą i oko, i podniebienie.
1. Migdały i cukier puder miksuj 2 minuty. Przesiej. Dodaj połowę białek i barwnik, wymieszaj. Zagotuj cukier (zostaw 4 łyżki) z wodą, podgrzewaj chwilę, nie mieszaj. Pozostałe białka ubij, dodając cukier. Wlewaj syrop, miksuj. Całość dodaj do masy migdałowej, miksuj. Przełóż do rękawa cukierniczego, wyciskaj na papier do pieczenia. Odstaw na godzinę. Piecz 15 minut w temp. 160°C.
2. W kąpieli wodnej ubij jajka, żółtka i cukier. Dodaj masło, skórkę i sok z cytryny, barwnik. Zagotuj, mieszając. Przetrzyj przez sito. Wlej do słoiczka, odstaw na noc do lodówki. Smaruj ciastka, sklejaj po dwa, jak … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS