A A+ A++

kuchenne nowości

1z7

Pięć przepisów na dania z brokułami

Brokuły posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze, co czyni je jednymi z najzdrowszych warzyw na świecie. Są skarbnicą potasu, a dzięki temu pierwiastkowi naczynia krwionośne są bardziej drożne, a efektem jest spadek ciśnienia. Brokuły zachowują swoje właściwości, gdy są odpowiednio gotowane.

Pixabay.com

Podziel się

Najlepiej blanszować je w wodzie o temperaturze około 80 stopni C, albo gotować na parze. Z tak przygotowanych warzyw możemy przygotować wiele smacznych potraw. Oto 5 niezwykłych i zupełnie różnych dań z tego mega zdrowego warzywa.

dzh20u5

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZajęcia on line z Wieluńskim Domem Kultury
Następny artykułPerspektywy w sektorze ochrony środowiska? 42 ekspertów komentuje