Piersi z kurczaka zalej litrem bulionu i gotuj około 10-15 minut. Mięso wyjmij, a do wywaru dodaj pokrojoną w talarki marchewkę, pietruszkę oraz por, pokrojony w kostkę seler, rozgnieciony czosnek i cebulę posiekaną w drobną kosteczkę. Dodaj również liście laurowe i ziele angielskie.
Mięso posiekaj, dodaj do gotujących się warzyw i dolej pozostałe dwie szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia. Do wrzącej zupy dodaj sól i pieprz, dorzuć tortellini i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
Sprawdź czy makaron się ugotował. Jeżeli tak, dodaj odsączony z zalewy zielony groszek oraz słodką śmietankę. Zagotuj i wyłącz źródło ciepła.
Podawaj ze świeżym szczypiorkiem i natką pietruszki.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS