Ciastka zmiksuj lub drobno pokrusz. Wymieszaj dokładnie z masłem i kaszą ekspandowaną. Rozłóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce o wymiarach 20×30. Włóż do lodówki na czas przygotowania pianki.
W małym garnuszku podgrzej maliny z cukrem. Gotuj przez kilka minut, aż maliny się rozpadną. Zdejmij z ognia i przetrzyj, aby pozbyć się pestek. Namocz żelatynę przez kilka minut w wodzie. Dodaj do malin i podgrzej w garnuszku, cały czas mieszając, do rozpuszczenia żelatyny. Nie gotuj! Przestudzone maliny połącz z jogurtem. W osobnym naczyniu ubij śmietankę na sztywno. Do masy jogurtowo-malinowej dodawaj ubitą śmietankę w trzech turach, użyj do tego szpatułki, nie miksera. Dobrze połącz. Masę przelej na spód i włóż na chwilę do lodówki. Wysyp świeże maliny na tężejącą piankę i włóż z powrotem do lodówki.
Podgrzej mleko z cukrem. Dodaj żelatynę i odłóż na chwilę. Zacznij podgrzewać jeszcze raz mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny. Połącz wszystko z jogurtem. Wylej na piankę, pomiędzy maliny. Schładzaj całość minimum 2-3 godziny lub przez całą noc.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS