A A+ A++

Michel Moran bez wątpienia jest autorytetem kulinarnym Polaków. Juror popularnego programu kulinarnego “Masterchef” i “Masterchef Junior” , emitowanego przez stację TVN, zdradził swój sposób na zachowanie perfekcyjnej sylwetki przy ograniczonym ruchu.

Michel Moran o diecie na kwarantannie

W rozmowie z Faktem Moran informuje, że właściwie jest kilka rozwiązań, żeby waga pozostała w miejscu. “Gotujmy zamiennie: dania wegetariańskie, rybne i mięsne. Błagam, nie smażmy codziennie mięs, bo to naprawdę nie przyniesie nic dobrego” – apeluje.

Ceniony szef kuchni poleca gotowanie takich potraw jak cukinia, bakłażan, papryka, cebula i pomidory zmieszane w ratatouille czy włoska caponata z bakłażana, selera naciowego, oliwek i kaparów. “Gotujmy lekko i wykorzystujmy w naszych potrawach dużo warzyw, wtedy nie przytyjemy” – zdradza sekret. Podał też przykłady na łączenie składników mięsnych i rybnych z warzywami.

“Weźmy na przykład schab. Proszę bardzo: uduśmy go z pietruszką, selerem, marchewką. Palce lizać! Ryba? Wystarczy ją upiec, spryskać sokiem z cytryny i już” – wylicza.

Zobacz także: Koronawirus. Ministerstwo Zdrowia opublikowało specjalny film.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPILNE: Już 62 chorych mieszkańców województwa. Szpitale się zapełniają
Następny artykułWniosek w sprawie wydzielenia miejsc parkingowych wzdłuż cmentarza przy ul. Julianowskiej