A A+ A++

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie zmielić piersi na drobnym sitku maszynki do mielenia mięsa. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć i drobno pokroić. Do mięsa dodać odciśniętą kajzerkę, pokrojoną paprykę, cebulę, szczypiorek, tymianek, jajko oraz przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Patelnię grillową spryskać tłuszczem w sprayu, lub posmarować za pomocą ręcznika papierowego niewielką ilością oleju. Formować kotleciki i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron na złoto.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNie miał czasu, by poczekać na podniesienie zapór na przejeździe kolejowym
Następny artykułWażne! Komunikat Komendy Powiatowej Policji w Limanowej