A A+ A++

Żeberka zalać 1,5 l wody i ugotować esencjonalny wywar. Po 1-1,5 godziny wyszumować. Dodać przyprawy i obraną, startą na tarce lub pokrojoną w słupki włoszczyznę. Ziemniaki obrać i pokroić w dość cienkie talarki lub półtalarki w przypadku większych ziemniaków. Gotować do miękkości. W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojone w drobną kostkę boczek i cebulę. Dodać do zupy. Do wytopionego tłuszczu dodać łyżkę mąki i zasmażyć razem a następnie zaciągnąć zupę. Podawać z odrobiną świeżego koperku.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFortum: w Polsce pozyskiwanie energii z odpadów jest wciąż traktowane marginalnie
Następny artykułKoronawirus w klinice Mediq. “Nie ma potrzeby zamykania przychodni”