A A+ A++

Przyczyną śmierci kucharza-celebryty była choroba wywołana koronawirusem. Smutną informację potwierdziła rodzina zmarłego w rozmowie z indyjskim serwisem Scroll.in.

ZOBACZ TEŻ: producenci seriali spokojni mimo koronawirusa

Floyd Cardoz zmarł w środę w szpitalu w New Jersey. Był tam leczony po tym, jak wrócił do Nowego Jorku z Bombaju na początku marca.

Jak relacjonuje TMZ, Cardoz samemu zgłosił się do szpitala w Nowym Jorku po tym, jak męczyła go uporczywa gorączka. Test potwierdził, że był nosicielem SARS-CoV-2.

Zapisz się do naszego specjalnego newslettera o koronawirusie.

Floyd Cardoz relacjonował swój pobyt w szpitalu na Instagramie. Ostatni wpis pochodzi sprzed 7 dni. Kucharz pisał w nim, że do Nowego Jorku wrócił 8 marca. W podróży z Indii miał przesiadkę we Frankfurcie.

W 2011 r. Cardoz wystąpił w popularnym show “Top Chef Masters”. Pojawił się też w innych programach kulinarnych, m.in. “Iron Chef America” czy “Reservations Required”.

Był właścicielem restauracji w Bombaju i Nowym Jorku.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKoronawirus. 10 tys. zł i namiot polowy od Polskiej Misji Medycznej dla szpitala im. Żeromskiego
Następny artykuł#ZostańWDomu na frontowej ścianie ratusza. Słuszna idea czy zbędny wydatek? [FOTO]