A A+ A++

Wbrew hipsterskim modom na egzotyczne kłącza i jagody, które przynieść nam mają zdrowie, młodość, ochronę przed nowotworami i długowieczność, wbrew trendom na jedzenie wszystkiego „bez” – bez laktozy, bez cukru, bez mięsa, bez glutenu i często bez sensu – ogłaszam wszem wobec: najzdrowsze jedzenie na świecie jest tuż obok nas. Czeka na półce w każdym dyskoncie. Można je kupić w każdym warzywniaku. Nie reklamują go znane celebrytki, nie piszą o nich blogerki kulinarne, nie podają kultowe wegeknajpki, nie błyszczy na targach śniadaniowych i w mega na czasie prasie kulinarnej, ba – jest ono superniemodne, supertanie, super-nie-na-topie. Nasze polskie superjedzenie.

Katarzyna Bosacka

W najnowszym magazynie “Newsweek Zdrowie” Katarzyna Bosacka publikuje swoją listę polskich superfoods.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSesja Rady Powiatu bez udziału gości
Następny artykuł774 przypadki koronawirusa w naszym kraju. Trzy kolejne zakażone osoby w Lubuskiem