A A+ A++

W tekście umieszczone zostały boksy promocyjne naszych Partnerów

Szklana misa oraz pokrywka z termoobiegiem i lampą halogenową zajmuje podobną ilość miejsca co mikrofalówka i pozwala cieszyć się smakiem dobrze wypieczonych potraw bez dodatkowego tłuszczu.

Jak gotować światłem?

W skład klasycznego zestawu wchodzi szklana misa o dużej pojemności, pokrywa z wmontowaną lampą halogenową i termoobiegiem oraz stelaż wykonany z tworzywa sztucznego, który zapewnia większą stabilność. Po podłączeniu do prądu i ustawieniu temperatury oraz czasu, lampa rozgrzewa się, a termoobieg rozprowadza gorące powietrze po naczyniu równomiernie podgrzewając potrawę.

W kombiwarze możesz piec, gotować na parze, dusić, przygotowywać gulasz, a nawet ciasto. Bardziej zaawansowane urządzenia wyposażono również w specjalny, metalowy kołnierz nakładany na wierzch misy, który powiększa przestrzeń roboczą.

Kombiwar, piekarnik, kuchenka mikrofalowa?

Największym atutem kombiwarów jest ich wielkość. Urządzenia te z jednej strony zajmują niewiele miejsca, co znacznie przyspiesza samo nagrzewanie urządzenia i ułatwia jego rozstawianie na kuchennym blacie. Z drugiej strony jest na tyle duże, by można w nim było przygotować obiad dla kilkuosobowej rodziny.

Kombiwar to również znaczna oszczędność energii w porównaniu do piekarnika. Jeśli mieszkasz samotnie lub tylko ty lubisz pieczone dania i nie chce ci się za każdym razem rozgrzewać całego piekarnika, postaw na gotowanie światłem. Pod względem objętości plasuje się więc pomiędzy kuchenką mikrofalową a piekarnikiem.

Podczas gdy kuchenka mikrofalowa umożliwia odgrzanie jednej porcji potrawy na raz, w kombiwarze przygotujesz posiłek dla całej rodziny, wystarczy umieścić na dnie naczynia miseczkę z przygotowaną wcześniej surową potrawą i włączyć lampę. Kombiwar przyrumieni potrawę tak, jak nie potrafi żadna mikrofalówka, w dodatku cały czas możesz śledzić proces pieczenia dzięki przezroczystej misie.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie

Przede wszystkim liczy się moc urządzenia. To od niej zależy prędkość nagrzewania się powietrza w misie, a także temperatura, którą osiąga kombiwar. Dobrze więc będzie wybrać urządzenie o mocy 1200 W, a nawet większej.

Równie ważna jest pojemność urządzenia. To od niej zależy, jak duże ilości potraw będziesz w stanie przygotować bez większych problemów. Na rynku znajdziesz kombiwary z misą o pojemności od 12 do nawet 25 l. W większym urządzeniu będziesz w stanie upiec nawet całego kurczaka.

Masz dość przesuszonych potraw i tęsknisz za dawnymi rozwiązaniami kulinarnymi? Kombiwar będzie dla ciebie doskonałym udogodnieniem. Urządzenie zastąpi ci piekarnik i mikrofalówkę, a potrawy będą smakować doskonale.

W tekście umieszczone zostały boksy promocyjne naszych Partnerów

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPierwsze widoki na Mieszkania Plus w Sianowie
Następny artykułMIĘDZYRZECZ: Rozmowa z Prezesem Zarządu Szpitala w Międzyrzeczu