A A+ A++

os ten jest bardzo szybki w przygotowaniu o ile mamy wcześniej przygotowany bób. Latem zatem na świeżo gotujemy i obieramy, a zimą korzystamy z mrożonki.

Na patelnię wrzucamy pokrojone drobno plastry boczku i je zarumieniamy. Zrumieniony bekon zdejmujemy, a na wytopionym tłuszczu podsmażamy drobno posiekany czosnek, uważając żeby się nie spalił, bo wtedy będzie gorzki. Do czosnku dorzucamy obrany bób, wcześniej zarumieniony boczek i całość zalewamy śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem, doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy źródło ciepła, dodajemy starty ser oraz posiekaną natkę pietruszki w zależności od waszych upodobań. Może być jej bardzo dużo, a nie musi być wcale – wedle gustu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWorld Superbike nie jedzie do Kataru
Następny artykułSzybki, smaczny i zdrowy obiad za 10 zł? W Lublinie szukają testerów nowej aplikacji