A A+ A++

Od piątku do poniedziałkowego ranka gnieźnieńscy policjanci ujawnili łącznie 4 kierowców kierujących samochodem na podwójnym gazie. Rekordzista – 32-letni mieszkaniec gminy Czerniejewo miał 1,78 promila alkoholu w organizmie.

Rekordzistą okazał się 32-letni mieszkaniec gminy Czerniejewo, który w dniu 21 lutego około godziny 15.00 kierował samochodem osobowym marki BMW. Mężczyzna miał 1,78 promila alkoholu w organizmie. Na ulicy Poznańskiej w Czerniejewie wjechał samochodem do rowu. Został zatrzymany przez miejscowych funkcjonariuszy, którzy zatrzymali jego prawo jazdy i dowód rejestracyjny od auta.

W niedzielę, w miejscowości Malenin, gmina Witkowo funkcjonariusze z Komisariatu Policji w Witkowie zatrzymali do kontroli drogowej samochód osobowy Audi A4 kierowany przez 46 letniego mieszkańca naszego powiatu. I tym razem kierowca okazał się nietrzeźwy – miał 1,1 promila alkoholu w organizmie.

Dzisiejszego ranka funkcjonariusze zatrzymali dwie osoby kierujące samochodami w stanie nietrzeźwości. Po godzinie 5:00 w Jarząbkowie w gminie Niechanowo funkcjonariusze zatrzymali 61-letniego mieszkańca naszego powiatu, który kierując Nissanem Qashqai miał w organizmie 0,7 promila alkoholu. Dwie godziny później na ulicy Kiszkowskiej w Gnieźnie funkcjonariusze zatrzymali 51-letnią mieszkankę naszego powiatu, która kierowała Citroenem C3 mając w organizmie 0,8 promila.

Wszystkim kierującym w stanie nietrzeźwości grozi kara do lat dwóch pozbawienia wolności, zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych oraz kara grzywny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolicja Pruszków: Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem w Prokuraturze Rejonowej w Pruszkowie i w Zespole Ośrodków Wsparcia w Piastowie
Następny artykułKiełki fasoli mung – skład, właściwości zdrowotne, jak hodować