A A+ A++

Od kilku dni w Biedronce można spotkać pasztet z fasolą uprawianą we Wrzawach (gmina Gorzyce). Jej producentami są Wacław Pyrkosz i Leszek Kawalec.

Na półkach popularnej sieci sklepów Biedronka pojawił się pasztet z fasolą wrzawską „Piękny Jaś”. Pasztet wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska S.A. przez Zakład Mięsny Smak Górno Sp. z o.o. – Nie sądziłem, że kiedyś doczekam takiej chwili, może to zabrzmi dziwnie, ale z pewnym wzruszeniem patrzę na półki sklepowe. Bardzo się cieszymy, że nasza fasola staje się popularna, że interesują się nią już nie tylko indywidualni odbiorcy czy lokalne restauracje, ale trafia ona do sklepów w całym kraju. Dla nas to historyczna chwila – mówi Wacław Pyrkosz, prezes Stowarzyszenia Producentów Fasoli Tycznej „Piękny Jaś” we Wrzawach.

Zakład Mięsny Smak Górno, kilka miesięcy temu podjął współpracę z producentami fasoli wrzawskiej. Pierwszym owocem tej współpracy jest produkt, który od 13 lutego br. można kupić w Biedronce.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPucharowa przygoda zakończona, ale czekamy na kolejną
Następny artykułScott Haze w “Jurassic World 3”