60 gramów – tyle standardowo waży pączek sprzedawany w sklepie. Te sprzedawane w Wytwórni Pączków na rynku ważą 150 g.
Na miejscu przez dużą witrynę można zobaczyć nie tylko gotowe pączki, ale także, jak wygląda wyrabianie ciasta od podstaw, nakładanie nadzienia na przygotowane kule ciasta i łączenie wszystkiego razem tak, żeby gotowy pączek, trafiając do oleju, nie rozpadł się.
– Zazwyczaj nadzienie do pączków wstrzykiwane jest już po jego usmażeniu. Nadzienie dodane do ciasta przed jego wysmażeniem sprawia, że smak rozchodzi się po cieście, pączek po prostu smakuje lepiej – mówił Arkadiusz Jacheć, menedżer Wytwórni Pączków, w rozmowie z “Wyborczą”.
Największą popularnością wśród klientów cieszą się pączki z nadzieniem różanym, wieloowocowym, czekoladą, ajerkoniakiem, pomarańczą lub klasyczne, bez nadzienia. Sprzedawane są w cenie 3,5 zł.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS