Catering na święta Bożego Narodzenia. Magda Gessler zaskoczyła cenami
Świąteczna atmosfera zdaje się udzielać coraz intensywniej. Podczas gdy sklepy ścigają się w ofertach bożonarodzeniowych dekoracji, wielu już teraz, nie zostawiając podobnego zajęcia na ostatnią chwilę, kupuje prezenty dla najbliższych. Inni planują zaś świąteczne menu – a chociaż to, w przypadku świąt Bożego Narodzenia, co roku bywa z reguły niezmienne, czas spędzony w kuchni może skutecznie zniechęcić niejednego.
Zobacz również:
Przygotowanie obowiązkowych w trakcie wigilijnej kolacji pierogów czy uszek, a dodatkowo również barszczu, zupy grzybowej czy ryby potrafi spędzić sen z powiek nawet najbardziej doświadczonej kucharce – szczególnie, kiedy do wspólnego świętowania zasiada większa ilość osób. Rozwiązaniem może okazać się świąteczny catering. W niektórych przypadkach, decydując się na podobne rozwiązanie, przyjdzie jednak mocno złapać się za portfel.
Manu świąteczne. Catering od Magdy Gessler jeszcze droższy niż przed rokiem
Magda Gessler, jak co roku, wyszła naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów. Już w listopadzie przedstawiła świąteczne menu, które w ramach cateringu, trafić może na świąteczny stół. Podobna opcja zdaje się być idealną w przypadku osób, którym zależy na czasie lub tych, którzy najzwyczajniej nie mają ochoty spędzać w kuchni długich godzin. Przy okazji goście mogą zajadać się daniami autorstwa znanej restauratorki w zaciszu własnego domu. Zanim jednak pierogi i uszka od Magdy Gessler wylądują na talerzu, przyjdzie za nie dość słono zapłacić.
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć przede wszystkim barszczu w akompaniamencie uszek. Podobne danie, przygotowane w restauracji Magdy Gessler, kosztuje dokładnie 137 złotych. W ofercie cateringowej lokalu “U Fukiera” 900 ml barszczu czerwonego opiewa na kwotę 67 złotych. Dziesięć sztuk uszek z borowikami kosztuje zaś 70 złotych. Jedno uszko wyceniono więc na aż 7 złotych.
Świąteczna kolacja nie powinna również odbyć się bez udziału pierogów z kapustą i grzybami. Nie zapomniała o nich również Magda Gessler. Pięć sztuk kosztuje “U Fukiera” dokładnie 51 złotych. To jednak dopiero początek.
Ile kosztuje catering na święta Bożego Narodzenia? Magda Gessler zaprezentowała swoją ofertę
Chociaż ceny są wysokie, niektóre kształtują się na tym samym poziomie, co przed rokiem. Tak jest na przykład w przypadku zupy grzybowej. 900 ml przysmaku kosztuje dokładnie 83 złote. Więcej przyjdzie jednak zapłacić za sałatkę jarzynową. 300 g uwielbianej przez Polaków przekąski wyceniono na 43 złote (przed rokiem było to dokładnie 41 złotych).
W cateringowym menu Magdy Gessler nie zabrakło też faszerowanego koprem pstrąga za 93 złote czy ryby po grecku, która kosztuje 49 złotych za 200 g (kilogram przysmaku będzie więc kosztował 245 złotych). Znana restauratorka nie zapomniała również o słodkościach. Kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi opiewa na cenę 90 złotych. Wybrać można także makowca – ten kosztuje 145 złotych za 1,2 kg. Restauratorka każdorazowo tłumaczy jednak ceny wysoką jakością oraz ilością produktów, użytych do przyrządzenia poszczególnych dań.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS